Waar ben je naar op zoek?

Nederlanders willen één wereldwijde betaalmogelijkheid

Bijna 50 procent van alle Nederlanders wensen het liefst overal ter wereld op één manier te kunnen betalen. Vooral bij jongeren heeft een universele betaalmogelijkheid de voorkeur. Dat blijkt uit een onderzoek van PanelWizard naar het betaalgedrag van Nederlanders, in opdracht van International Card Services (ICS).

Betaalmethoden

Op vakantie blijft de bankpas nog steeds de belangrijkste betaalmethode, gevolgd door de creditcard. Dat is enigszins opvallend, want de creditcard wordt veel breder geaccepteerd in het buitenland dan een betaalpas. Het zou dan ook een logische stap zijn om de creditcard te kiezen als dé universele betaalmethode in de wereld.

Ook Creditcard.nl deed onlangs onderzoek naar betaalmethoden en het betaalgemak van creditcards. Hier de resultaten van dat onderzoek.

Betaalgemak

Betaalgemak blijkt voor 85 procent van de Nederlanders erg belangrijk te zijn. Vanzelfsprekend zijn er dus veel ergernissen als betalen even niet gemakkelijk gaat. Vooral bij mannen speelt dit een belangrijke rol. Een overzicht van de belangrijkste ergernissen omtrent betalingen:

  1. Restaurants, hotels en winkels waar enkel met contant geld betaald kan worden
  2. Pasjes die niet werken in het buitenland
  3. Vergeten van de portemonnee
  4. Storingen bij de bank
  5. Een vergeten pincode

Draadloos betalen

ICS en andere creditcardaanbieders zijn op dit moment vooral bezig om het betaalgemak verder te vergroten. Draadloos betalen behoort bij veel creditcards al tot de mogelijkheden. In de toekomst komt daar misschien de mogelijkheid bij om met de creditcard te betalen, zonder dat de kaart fysiek aanwezig is, bijvoorbeeld door een authenticatie met de telefoon, gezichtsherkenning of een vingerafdruk.

Bron: ANP

Gepubliceerd op: