Waar ben je naar op zoek?

Creditcards ICS meteen geblokkeerd bij betalingsachterstand

Klanten met een creditcard bij creditcarduitgever ICS krijgen per 1 november 2018 te maken met nieuwe regels bij wanbetaling. Bij een betalingsachterstand wordt de creditcard direct geblokkeerd. Daar is sprake van als iemand 21 dagen te laat is met het betalen van het openstaand saldo. Dat blijkt uit een aanpassing van de voorwaarden die ICS naar klanten heeft gecommuniceerd.

ICS is een dochteronderneming van ABN Amro en geeft creditcards uit van Visa en Mastercard. Bekende ICS-kaarten zijn de ANWB Visa Card, Visa World Card en Bijenkorf Mastercard.

Boete

Op dit moment krijgen klanten bij wanbetaling eerst nog een boete van 2 procent van het openstaande saldo. Dertig dagen later wordt de creditcard automatisch geblokkeerd. Voorheen werd zelfs nogmaals een boete geheven van 2 procent, maar dit is begin mei al afgeschaft.

Met de nieuwe maatregel wordt de creditcard direct geblokkeerd bij wanbetaling. Pas nadat de klant het volledige uitstaande bedrag heeft betaald, kunnen zij hun creditcard weer gebruiken. De nieuwe voorwaarden gelden alleen voor creditcards zonder mogelijkheid tot gespreid betalen.

Met de nieuwe voorwaarden wil ICS voorkomen dat betalingsachterstanden van klanten nog verder oplopen.

Gepubliceerd op: