Waar ben je naar op zoek?

Creditcardmaatschappijen

International Card Services (ICS)

International Card Services (ICS) is de grootste uitgever van creditcards in Nederland. Het bedrijf verzorgt al zo’n 25 jaar de uitgifte en administratie van een groot aantal verschillende creditcards van Visa en Mastercard. ICS is actief op de particuliere en zakelijke creditcardmarkt.

ICS heeft een bankvergunning bij De Nederlandsche Bank (DNB), evenals een vergunning bij de Autoriteit Financiële Markt (AFM) voor verschillende financieel dienstverlenende activiteiten, zoals het aanbieden van kredietvoorzieningen en bemiddelen in schadeverzekeringen.

Ontstaan

ICS is ontstaan uit de Nederlandse activiteiten van de Bank of America, die ooit als eerste bank ter wereld een creditcard uitgaf. Deze bank heeft haar Nederlandse activiteiten in de loop der tijd verkocht aan de VSB Groep die later is opgegaan in Fortis Bank Nederland. Fortis is op zijn beurt weer opgegaan in ABN AMRO. Daarmee is ICS inmiddels een zelfstandige dochtermaatschappij van ABN AMRO Bank met vestigingen in Nederland, België en Duitsland.

Het hoofdkantoor van ICS is gevestigd in Diemen.

Feiten

Een aantal feiten en statistieken over ICS:

  • Er zijn ruim 600 mensen werkzaam bij ICS
  • Er zijn ongeveer 3 miljoen Nederlandse creditcards van ICS in omloop
  • ICS verwerkt jaarlijks ongeveer 80 miljoen creditcardtransacties
  • Met een creditcard van ICS kan men op zo’n 35 miljoen adressen wereldwijd betalen in 140 verschillende soorten valuta.
  • ICS is 7 dagen per week, 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor spoedeisende kwesties

Wat doet ICS?

ICS is verantwoordelijk voor de uitgifte van creditcards. Dit houdt in: het behandelen van een creditcardaanvraag, het uitvoeren van een BKR-toetsing in het kader van de kredietwaardigheid en het bepalen van het bestedingslimiet.

Verder verwerkt ICS de betalingen en reserveringen die er met creditcards worden uitgevoerd. Bij het verwerken van deze transacties hoort ook een stukje fraudepreventie en controle op frauduleuze transacties. Dag en nacht worden alle creditcardbetalingen gecontroleerd met behulp van intelligente software. Zodra er een signaal van fraude wordt geconstateerd, wordt contact met u opgenomen. In sommige gevallen wordt uw creditcard zelfs direct geblokkeerd. Eventueel geleden schade als gevolg van een onterechte betaling, wordt in de meeste gevallen vergoed door ICS.

Welke creditcards geeft ICS uit?

Bij ICS kun je talloze creditcards aanvragen van Visa en Mastercard. Bekende cards zijn de Visa World Card en de Mastercard Classic.

–> Vergelijk de creditcards van ICS via deze pagina 

Co-branding

ICS geeft ook een groot aantal co-branded creditcards uit, bijvoorbeeld in samenwerking met de Bijenkorf, ABN AMRO en de ANWB. Dit zijn kaarten met speciale kortingen en acties. Voorbeelden zijn:

  • De Bijenkorf Card
  • ANWB Visa Card
  • ABNM AMRO creditcard

Aflevergarantie

Creditcards van ICS zijn voorzien van een aflevergarantie. Dat betekent dat je jouw geld kunt terugkrijgen als een product niet, niet op tijd of verkeerd is geleverd. Als cardhouder kun je dan een verzoek indienen tot terugvordering van het afgeschreven geld.

Klacht over ICS?

Heb je een klacht over ICS? Dan kun je in eerste instantie terecht bij ICS zelf. Kom je er gezamenlijk niet uit of wordt de klacht niet naar tevredenheid opgelost? Dan kun je jezelf wenden tot het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).