Waar ben je naar op zoek?

Bunq lanceert nieuwe creditcard

Bunq heeft een nieuwe creditcard gelanceerd: de Bunq Travel Card. Dit is een Mastercard die wordt voorzien met een zogenaamd BIN-nummer. Dit verificatienummer kan door hotels en autoverhuurbedrijven worden gebruikt voor het reserveren van een geldbedrag.

Volgens Bunq heeft de Travel Card vergelijkbare mogelijkheden als een reguliere creditcard.

Betalen buiten Europa

Hoewel men overal in Nederland terecht kan met een normale bankpas, is dit in het buitenland wel anders. Zeker buiten Europa is soms niet mogelijk om met een Maestro pinpasje te betalen.

Het huren van een auto of een hotelreservering plaatsen, is doorgaans helemaal niet mogelijk buiten Europa. Ook een prepaid card of debitcard werkt dan niet. Een creditcard is in dit soort gevallen noodzakelijk. Maar nu is de Travel Card van Bunq hier dus ook voor geschikt.

Travelcard

De Bunq Travel Card is geen echte creditcard, omdat het niet mogelijk is om rood te staan of gespreid te betalen. Op het moment dat er met de kaart betaalt wordt, moet de gebruiker zorgen voor voldoende saldo op de rekening.  Wel kan de Bunq Travelcard als een creditcard worden gebruikt op alle betaallocaties. Dus ook voor het huren van een auto of boeken van een hotel waarbij een borg vereist is.

Voorheen moesten veel gebruikers met een Bunq account in het buitenland gebruik maken van een andere echte creditcard.  

Kosten

De Bunq Travel Card is gratis aan te vragen in combinatie met een premium, joint of business account. De kaart is te bestellen via de app.

Het premium account kost 7,99 euro per maand. Daarmee is Bunq wel duurder dan andere gratis alternatieven, zoals de N26 Debit Card Mastercard. Maar bij deze kaart is borg staan dan weer niet mogelijk.

Gepubliceerd op: