Waar ben je naar op zoek?

Aankoopverzekering creditcard vooral gebruikt voor smartphone

De aankoopverzekering van 180 of 365 dagen die is inbegrepen bij een creditcard wordt in de praktijk het meest gebruikt bij claims voor schade aan de smartphone. Dat blijkt uit een onderzoek van International Card Services (ICS), de grootste uitgever van creditcards in Nederland.

Nalatigheid

Schade aan de smartphone wordt volgens ICS grotendeels veroorzaakt door nalatigheid of onhandigheid bij de gebruiker. Men laat de smartphone bijvoorbeeld op de grond of in de wc vallen. Iets door onhandigheid beschadigen of kapot maken: het overkomt 20 procent van de Nederlanders op maandelijkse basis. Bij 6 procent zelfs wekelijks.

Andere claims die die worden gedaan via de aankoopverzekering zijn bijvoorbeeld jassen, zonnebrillen, tablets, horloges en armbanden. Het duurste product dat ooit werd geclaimd bij ICS was een jas van 3.250 euro. De jas bleek beschadigd en kon middels de aankoopverzekering rekenen op een dekking.

Wat is een aankoopverzekering?

Een aankoopverzekering dekt alle aankopen die met de creditcard zijn gedaan, tegen schade, verlies of diefstal. U koopt bijvoorbeeld een televisie met uw creditcard en laat deze bij het ophangen in de huiskamer op de grond vallen. De aankoopverzekering dekt dan de geleden schade. De hoogte van de uitkering is meestal gebonden aan een maximumbedrag per gebeurtenis of per jaar.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de creditcardbezitters er niet van op de hoogte zijn dat creditcardaankopen met een Visacard of Mastercard zijn verzekerd.