Waar ben je naar op zoek?

200.000 klanten voor N26 in Nederland

De mobiele bank N26 heeft al 200.000 klanten in Nederland. Naar eigen zeggen is het bedrijf sinds de lancering in 2016 exponentieel gegroeid in Europa. Vooral in Frankrijk doet N26 het goed, met inmiddels al 1,5 miljoen klanten.

Volgens manager Jérémie Rosselli komt de groei vooral door mond-tot-mondreclame. Volgens de Telegraaf is N26 inmiddels ook winstgevend in Nederland. Het gemiddelde dagelijkse transactievolume ligt nu op zo’n 42 euro per persoon. Dat is 7 euro meer dan voor de coronapandemie.

Populair onder jongeren

Vooral onder jongeren is de N26 prepaid Mastercard immens populair. Onder jongeren in de leeftijdscategorie tussen de 18 en 19 jaar werd een toename geconstateerd van 252 procent in het aantal gebruikers.

Maar wat maakt de N26 zo populair onderen die groep?

Geen inkomenseis

Volgens Koen Kuijper van creditcard.nl ligt dat aan het feit dat de prepaid card gratis is aan te vragen en er geen inkomenseis of BKR-toetsing geldt.

“Iedereen kan een N26 prepaid card krijgen, zelfs als je openstaande schulden hebt. Het aanvragen werkt verder eenvoudig via een app”, aldus Kuijper.

Gratis IBAN

De N26 kaart leent zich voor verschillende doeleinden, zoals online shoppen of het boeken van een hotel. Verder krijgt iedereen bij het aanvragen van de prepaid card een gratis IBAN betaalrekening, die met een handige app te managen is.

Concurrentie

Er zijn een paar fintech bedrijven die concurreren met de N26-kaart, waaronder Bunq, Revolut en het onlangs geïntroduceerde Openbank. Deze laatste biedt een klein voordeel ten opzichte van de N26 Mastercard, namelijk de mogelijkheid tot het huren van een auto op vliegvelden. Iets dat normaal gesproken niet mogelijk is met een prepaid creditcard.

Gepubliceerd op: