Geld overmaken naar creditcard

Het is mogelijk om geld over te maken naar uw creditcard. Dat brengt allerlei voordelen met zich mee. U komt bijvoorbeeld in aanmerking voor spaarrente en u heeft een grotere bestedingsruimte.

Sparen

Bij de meeste creditcards is het mogelijk om, net als bij een spaarrekening, rente te ontvangen over een positief saldo. U moet dan wel geld overmaken van uw bankrekening naar uw creditcardrekening. Dan heeft u dus een positief saldo op uw creditcard. Het geld dat wordt gestort, zal in eerste instantie gebruikt worden om betalingen met de creditcard te voltooien. Alles wat overblijft komt in aanmerking voor rente, net als bij een spaarrekening. Het saldo en de rente vallen onder het depositogarantiestelsel.

Hoogte spaarrente

Bij de meeste creditcarduitgevers ligt de rente op dit moment op ongeveer 0,7 procent per jaar bij een saldo van minimaal 500 euro. Als u aan het drempelbedrag voldoet krijgt u dus 0,7 procent rente over het gehele positieve saldo. Dat percentage is hoger dan de meeste reguliere spaarrentes bij de grote banken. De rente wordt dagelijks berekend en maandelijks uitgekeerd.

Als u een creditcard heeft bij uw eigen bank werkt dit meestal anders. De creditcard is dan gekoppeld aan uw betaalrekening. Daarover krijgt u bij de meeste banken geen spaarrente, tenzij het een spaarrekening betreft.

Hogere bestedingsruimte

Naast sparen, kan men door geld te storten op de creditcardrekening ook de bestedingsruimte vergroten. Stel dat uw bestedingsruimte 2000 euro is en u 1000 euro op de kaart stort. Dan kunt u dus 3000 euro uitgeven met de creditcard. Het gestort bedrag (positieve saldo) wordt als eerste verrekend bij een transactie.

Minder kosten geldopname

Tot slot heeft het verhogen van het saldo op uw creditcard nog een belangrijk voordeel. De kosten per geldopname zijn namelijk lager bij een positief saldo. Zolang het bedrag dat u opneemt binnen het ‘tegoed’ op uw kaart blijft, betaalt u minder transactiekosten.

Deze pagina is geactualiseerd op: 26-02-2020