Waar ben je naar op zoek?

Prepaid creditcard niet altijd klantvriendelijk

Veel creditcards zijn relatief duur en klantonvriendelijk, omdat er allerlei (verborgen) extra kosten van toepassing zijn. Dat stelt de Consumentenbond naar aanleiding van een onderzoek naar prepaid creditcards.

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is een betaalkaart waarmee de gebruiker nagenoeg hetzelfde betaalgemak heeft als met een normale creditcard. Het verschil is echter dat de gebruiker zelf geld op de kaart moet zetten, alvorens er mee kan worden betaald.

Bekijk ook: prepaid creditcard aanvragen

Bijkomende kosten

Uit het onderzoek van de consumentenbond blijkt dat er bij de meeste prepaid cards veel bijkomende kosten van toepassing zijn, wat niet bepaald bijdraagt aan de klantvriendelijkheid. Zo moet de gebruiker bij sommige kaarten een soort boete betalen als de kaart voor langere tijd niet is gebruikt. Ook het simpelweg activeren of opwaarderen van prepaid creditcards neemt bepaalde kosten met zich mee, en die kunnen hoog oplopen.

Ten slotte kunnen niet alle prepaid creditcards als borg worden gebruikt bij het huren van een auto of reservering van een hotelkamer. Dit zijn belangrijke punten die met een gewone creditcard wel mogelijk zijn.

Voordelen

Toch zijn er wel degelijk belangrijke voordelen te benoemen van een prepaid creditcard. Zo kunt u onmogelijk meer geld uitgeven met een prepaid creditcard dan is opgewaardeerd. Mede daarom is er bijvoorbeeld geen BKR-toetsing vereist. Bij een reguliere creditcard kan de gebruiker zich in de schulden werken indien het openstaande bedrag niet op tijd wordt terugbetaald aan de creditcardmaatschappij. Tot slot wordt een prepaid creditcard wereldwijd beter geaccepteerd dan een betaalpas.

Gepubliceerd op: