Waar ben je naar op zoek?

Meer omzet en winst voor Visa

Creditcardmaatschappij Visa heeft in het derde fiscale kwartaal van 2021 (januari tot en maart) een nettowinst geboekt van 2,6 miljard dollar. Dat is een stijging van 2,37 miljard ten opzichte van een jaar eerder. De totale omzet steeg van 4,84 miljard naar 6,1 miljard. Dat meldt Visa op haar website.

Visa presteert het om begin 2021 sterk te beginnen, aangezien veel belangrijke economieën bezig zijn met een door heropening gedreven herstel

Alfred F. Kelly, Jr – CEO Visa

Eén aandeel van Visa is nu circa 250 Amerikaanse dollars waard.

Meer e-commerce betalingen met creditcards

Reden voor de hogere winst bij Visa is een toename in het betalingen met Visa creditcards. Zo steeg het betaalvolume met maar liefst 39 procent. Dit komt deels door een toename van het aantal e-commercetransacties (online shopping) als gevolg van de pandemie.

E-commerce volumes bleven hoog als gevolg van versnelde cash digitalisering, aangewakkerd door de coronapandemie

Alfred F. Kelly, Jr – CEO Visa

Gunstig voor Visa is dat veel consumenten blijkbaar blijven hangen in de gewoontes die zich tijdens de pandemie hebben gevormd, ofwel het vaker gebruiken van Visa’s credit- en debitcards voor het online winkelen.

Herstel reisbranche

Een andere oorzaak voor de toename in het aantal creditcardbetalingen wijt Visa aan het feit dat de reisbranche zich aan het herstellen is. Zo steeg het aantal grensoverschrijdende uitgaven door de stijgende vaccinatiegraad.

Er wordt verwacht dat Visa in de loop van 2021 nog betere resultaten zal gaan boeken, gezien de reisbeperkingen in steeds meer landen worden versoepeld

Koen Kuijper – Creditcard.nl

Ook andere betaalbedrijven zien een stijging naarmate de uitgaven voor reizen en entertainment toenemen.

Gepubliceerd op: