Waar ben je naar op zoek?

ING vervangt al zijn creditcards

Alle klanten in Europa met een betaalpas en/of creditcard van ING krijgen binnen vier tot vijf jaar een nieuwe pas toegestuurd, omdat het ontwerp wordt vernieuwd. Het gaat om een megaoperatie, aangezien er maar liefst 15 miljoen pin- en kredietkaarten in de omloop zijn in veertien verschillende landen.

In Nederland gaat het om 8 miljoen particuliere klanten en 660.000 zakelijke klanten die gezamenlijk zo’n 9,7 miljoen pasjes in bezit hebben.

Nederland

ING topman Erik Tigges legt uit dat de pasjes worden vervangen, omdat de uitstraling steeds belangrijker wordt. Creditcards en pinpassen zijn tegenwoordig namelijk nog de enige tastbare connectie die de mensen hebben met hun bank.

De nieuwe creditcards van ING zijn eenvoudiger qua ontwerp en bevatten minder logo’s. Bovendien is de tekst op de kaart duidelijker leesbaar. De passen zijn bovendien gedrukt met een techniek waardoor het lijkt dat de leeuw van ING in 3D op de kaart is gedrukt.

In Nederland worden vijf soorten pasjes vervangen:

  • De normale oranje betaalpas
  • De mijn betaalpas voor zakelijke en particuliere klanten
  • De standaard creditcards
  • De platinum creditcard
  • De businesscard voor de zakelijke markt

Internetbankieren

ING is de laatste tijd al druk bezig met het vernieuwen van de dienstverlening. Zo wordt de online omgeving voor het internetbankieren grondig gewijzigd. De online omgeving voor bankieren gaat meer lijken op de app-omgeving.

Ook is het binnenkort niet langer mogelijk om betalingen te bevestigen met behulp van sms of via de papieren TAN-codes. Iedereen zal moeten overstappen op de mobiele app voor het bevestigen van transacties.

Gepubliceerd op: