Waar ben je naar op zoek?

Bunq introduceert prepaid creditcard

Fintechbank Bunq introduceert een nieuw bankpakket met een pinpas en twee prepaid Mastercards voor 8 euro per maand. Bunq wil hiermee de concurrentie aangaan met andere banken en creditcarduitgevers. Qua prijs wordt dat lastig: andere creditcardaanbieders bieden immers al een creditcard aan voor minder dan drie tientjes per jaar. Bunq richt zich echter niet op een zo laag mogelijke prijs, maar op een zo goed mogelijke service en een optimaal gebruiksgemak.

Ervaring

Oprichter Ali Niknam van Bunq wil klanten een compleet andere ervaring bieden dan bij ouderwetse banken. Het gaat daarbij vooral om de features, zoals het koppelen van meerdere rekeningen, een gezamenlijke rekening met vrienden beheren en alle bankzaken vanuit de app regelen.

Debitcard

De creditcards van Bunq zijn zogenaamde debit cards. Dit zijn in feite creditcards van Mastercard waarbij je niet rood kan komen te staan. Net als een prepaid simkaart laadt de gebruiker eerst geld op de kaart alvorens er mee kan worden betaald, net zoals bij een normale creditcard.

De creditcards van Bunq bieden echter nog enkele features die bij andere creditcards doorgaans niet aanwezig zijn:

  • Pushbericht op je telefoon na iedere aankoop
  • Wisselende CVC codes voor veilige online aankopen
  • Iedere card is eenvoudig aan iedere rekening te koppelen en los te koppelen.

Gepubliceerd op: