Waar ben je naar op zoek?

Visa ziet herstel in creditcardbetalingen

Creditcardmaatschappij Visa ziet na de versoepelingen van de lockdown-maatregelen in de Verenigde Staten weer een toename in het aantal creditcardtransacties.

Door de maatregelen tegen de coronapandemie werden er door Amerikaanse consumenten veel minder betalingen gedaan dan vorig jaar. Veel winkels en restaurants waren immers gesloten. Het zou gaan om een reductie van ongeveer 10 procent in vergelijking met vorig jaar.

Resultaten

In het laatste kwartaal werd echter wel een lagere omzet en winst in de boeken gezet.

De omzet van Visa daalde in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar met 17 procent naar 4,8 miljard dollar. De winst bleef steken op 2,4 miljard dollar, wat 23 procent lager is dan in 2019.

Internationaal

In tegenstelling tot de Amerikaanse economie, krabbelen op internationaal niveau de transacties maar in beperkte mate op. Volgens Visa ligt dat aan het feit dat minder mensen op reis gaan, omdat veel landsgrenzen niet of beperkt open zijn.

Online steeg het aantal betalingen met Visacards overigens wel, net als in Nederland werd geconstateerd door het CBS.

Onzeker

Visa ziet tot slot een onzekere toekomst voor zich. Een tweede golf kan opnieuw roet in het eten gooien. Het concern wil daarom geen prognoses geven voor de rest van dit jaar.

Gepubliceerd op: