Waar ben je naar op zoek?

Spaanse banken gaan eigen creditcard ontwikkelen

Spaanse banken willen een gezamenlijke creditcard ontwikkelen die 100 procent Spaans is en kan worden gebruikt naast de bestaande creditcardmaatschappijen. Na deze zomer zou de kaart al klaar moeten zijn voor gebruik.

Met een nieuwe creditcard willen de Spaanse banken consumenten een alternatief bieden voor Visa, Mastercard of American Express. Daarnaast wil men de concurrentie aangaan met bekende online betaaldiensten, zoals Amazon Pay, Apple Pay en Google Pay.

Stijging creditcardgebruik

De laatste jaren wordt de creditcard steeds meer gebruikt in Spanje. In 2017 vonden er 3,4 miljard betalingen plaatst. 12,6 procent meer dan in het jaar daarvoor. En de verwachting is dat deze trend zich verder zal doorzetten.

Bovendien wordt er in Spanje inmiddels meer geld uitgegeven met kaarten dan met cash: 135,2 miljard euro tegenover 122,4 miljard euro met contanten.

Gezien de stijgende populariteit van kaartbetalingen, hebben de banken daarom besloten om een gezamenlijke kaart uit te brengen. De naam hiervan is nog niet bekend.

Wat al wel bekend is, is dat de kaart overal in Spanje gebruikt kan worden buiten het netwerk van de bestaande creditcardmaatschappijen. En dat de kaart in het buitenland gebruik zal maken van Visa of Mastercard, zodat het betaalgemak voor de klant optimaal is.

Gepubliceerd op: