Waar ben je naar op zoek?

Prepaid creditcard wint terrein

Prepaid cards en debitcards worden steeds populairder onder Nederlanders. Dit type kaart – waarbij je niet meer rood kunt staan – wordt inmiddels meer aangevraagd dan reguliere creditcards. Dat meldt vergelijkingssite Creditcard.nl aan de hand van eigen statistieken.

Een bekende Debitcard is de N26 Mastercard. Dit is momenteel de meest populaire kaart op Creditcard.nl.

Toenemende vraag

Ook Bart Koenraadt van Creditcard.nl merkt dat er een groeiende vraag is naar debitcards en prepaid kaarten. Hij legt uit hoe dat komt:

Debitcards en prepaid cards zijn veel goedkoper om aan te vragen dan normale creditcards. Soms zijn ze zelfs helemaal gratis. Bovendien geldt er bij deze ‘creditcards’ geen BKR-toetsing, dus bijna iedereen kan er een aanvragen, ongeacht je financiële situatie.

Bart Koenraadt – Creditcard.nl

Steeds meer aanbieders

Naast dat de vraag naar andere betaalmogelijkheden onder consumenten toeneemt, groeit ook het aantal aanbieders van prepaid kaarten of debit cards.

Inmiddels zijn er meerdere aanbieders op de Nederlandse markt, waaronder:

  • N26 (debit)
  • Bunq (debit)
  • Revolut (debit)
  • Viabuy (prepaid)
  • Pay2d (prepaid)

Vershil prepaid- en debitcard

Het verschil tussen een prepaid card en debitcard is dat je bij een debitcard betaalt via een Europese SEPA-bankrekening. Bij een prepaidcard is dit niet het geval. Je stort dan geldt op de creditcardrekening, maar je krijgt geen IBAN-nummer.

Gepubliceerd op: