Waar ben je naar op zoek?

Pas op: valse e-mail ICS in omloop

Heeft u toevallig een mail ontvangen van ‘ICS’ waarin staat dat uw creditcard is geblokkeerd? Pas dan op. Het gaat om phishing: criminelen proberen uw creditcardgegevens te ontfutselen.

Het programma Opgelicht?! van AVROTROS krijgt veel meldingen binnen van klanten die valse e-mails ontvangen uit naam van International Card Services (ICS). In de mail staat dat de creditcard is geblokkeerd als gevolg van een storing en dat deze tijdelijke op non-actief is gezet. Via een link in de mail kan de klant zijn kaart zogenaamd weer activeren.

Maar wie klikt op de link komt helemaal niet terecht op de website van ICS. Op het eerste gezicht lijkt de website betrouwbaar, maar schijn bedriegt. Het gaat om een kopie van de inlogpagina van ICS: isccardsinloggen.net. De echte, officiële website is: icscards.nl.

Op de valse pagina wordt de klant gevraagd om zijn/haar creditcardnummer, CVC-code en naam op te geven. Door de gegevens digitaal in te vullen en te versturen, komen de gegevens rechtstreeks in handen van criminelen.

Dit wilt u voorkomen.

Ons advies:

Verwijder de mail en klik niet op de link in de mail. Reageer nooit op de mail.

Twijfelt u over de echtheid van een e-mail? Lees dan deze tips om onbetrouwbare mails eenvoudig te herkennen.

Twijfelt u nog steeds? Neem dan contact op met uw creditcardaanbieder.

Gepubliceerd op: