Waar ben je naar op zoek?

Nieuwe creditcards voor de consument?

Nederland krijgt er de laatste tijd steeds meer fintech bedrijven en online banken bij uit zowel binnen- en buitenland. Bekende namen zijn Bunq, Revolut, Loot, N26 en Metro. Bij deze bedrijven zal binnenkort mogelijk ook een creditcard zijn aan te vragen. Bij Bunq en Revolut is dat al mogelijk.

Veel van deze opkomende bedrijfjes mogen zichzelf nog geen bank noemen, want zij hebben nog geen registratie in het register van De Nederlandsche Bank (DNB). Mede daarom valt geld dat bij dergelijke betaalinstellingen is gestort niet onder het depositogarantiestelsel. Bij faillissement kunt u in theorie dus naar uw geld fluiten. Gelukkig is dat voor de meeste bedrijfjes ook geen probleem, want zij mogen volgens hun vergunning ook helemaal geen tegoeden uitlenen. Al het geld dat wordt gestort, blijft staan op een derdenrekening. Er is bovendien voldoende bestaande regelgeving die gebruikers beschermd.

Revolut

Het fintechbedrijf Revolut biedt sinds kort een prepaid creditcard in Nederland aan. Daarmee kunt u overal ter wereld betalen. De kosten van geldopnames en betalingen in vreemde valuta zijn relatief laag vergeleken met bestaande creditcards op de markt. Het enige wat u moet doen is de app van Revolut downloaden en installeren en een account aanmaken. Dit is gratis.

Kort over de prepaid card van Revolut:

Kenmerk Omschrijving
Kosten Alleen 6 euro verzendkosten, verder gratis.

Geldopnames gratis tot € 230 per maand, daarboven 2 procent van de transactie

Betalingen gratis tot 5.760 euro, daarboven 0,5 procent van de betaling

Geld overmaken: gratis tot 6.500 euro, daarna 0,5 procent van de overschrijving

Geld opnemen (pinnen) Naar eigen zeggen goedkoper dan bij de meeste andere creditcards
Betalen in vreemde valuta Tegen de echte wisselkoers, zonder koersopslag van 1,5 tot 2,5 procent van de transactie, zoals bij veel andere creditcardmaatschappijen het geval is.
Verzekeringen Geen, ook geen aankoopverzekering
Overig Engelstalige app

Geen BKR-check en registratie vereist.

Revolut biedt verder tal van mogelijkheden voor rekeninghouders, bijvoorbeeld voor het delen van een rekening en het categoriseren van transacties.

Bunq

Ook het Nederlandse Bunq heeft onlangs een debitcard geïntroduceerd. Hier betaalt u echter 8 euro per maand voor, in combinatie met een bankpakket.

Gepubliceerd op: