Waar ben je naar op zoek?

Meeste Europeanen overwegen overstap naar online bank

Meer dan de helft van alle Europese burgers overweegt om hun eigen, traditionele bank te wisselen voor een (vaak goedkopere) online bank, zonder fysieke kantoren. Dat blijkt uit een onderzoek van creditcardmaatschappij Mastercard in 11 Europese landen. Ook Nederland werd meegenomen in het onderzoek.

39 procent van de Europeanen is van plan om bij hun huidige bank te blijven. Jonge mensen zijn het minst trouw aan hun bank, aangezien ongeveer tweederde overweegt om van bank te wisselen.

Nederland

Nederlanders zijn het meest trouw aan hun bank: maar liefst 58 procent is niet van plan om de eigen bank te verruilen voor een online bank. Bij jongeren is deze loyaliteit minder te merken.

In Nederland zijn meerdere online banken actief, waaronder:

PSD2

In september wordt de nieuwe PSD2 wetgeving volledig van kracht. Deze nieuwe Europese richtlijn is bedoeld om digitale betalingen veiliger te maken en meer concurrentiemogelijkheden te bieden op de betalingsmarkt. PSD2 opent de deuren voor verschillende apps en diensten.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 43 procent van de Europeanen openstaat voor nieuwe innovaties. Denk aan apps die overzicht geven in de inkomsten- uitgaven van alle lopende rekeningen en spaarrekeningen. Een op de vijf staat zelfs open voor online diensten die helpen bij het managen van de financiën of het analyseren van uitgavenpatronen.  

Gepubliceerd op: