Waar ben je naar op zoek?

Meer winst voor creditcardmaatschappij Mastercard

Het Amerikaanse creditcardbedrijf Mastercard heeft in het vierde kwartaal van 2016 meer omzet en winst geboekt. Dit kwam met name door een toename van het aantal transacties en een lichte daling in de kosten.

De nettowinst van Mastercard in het vierde kwartaal komt 5 procent hoger uit, namelijk 933 miljoen dollar ten opzichte van 890 miljoen in het vierde kwartaal van 2015. Door de stijgende winst stegen ook de waarde van de aandelen van Mastercard van 0,79 naar 0,86 dollar per aandeel. De omzet van mastercard steeg van 2,5 miljard naar 2,8 miljard dollar.

Transacties

De groei van Mastercard is vooral te danken aan een 17 procent stijging van het aantal transacties naar een totaal van 15,2 miljard. In het vierde kwartaal werd er voor 1,2 biljoen dollar aan diensten en producten gekocht met een creditcard van Mastercard. Dat is 9 procent meer dan het jaar daarvoor waardoor het totale internationale volume met 13 procent is toegenomen.

Creditcardmaatschappij VISA blijft voorlopig marktleider. Het bedrijf maakte in 2014 al een nettowinst van 5,4 miljard dollar.

Nederland

In Nederland worden de creditcards van Mastercard onder andere uitgegeven door verschillende banken, zoals ING, ABN Amro en Rabobank, maar ook door creditcarduitgever ICS. Mastercard biedt reguliere creditcards, prepaid creditcards en kaarten voor de zakelijke (en corporate) markt aan.

Gepubliceerd op: