Waar ben je naar op zoek?

MasterCard boekt recordwinst- en omzet

De winst en omzet van creditcardmaatschappij Mastercard zijn fors gestegen in het derde kwartaal van 2017. Dit komt omdat er veel meer mensen zijn die afgelopen periode een betaling hebben verricht met hun creditcard. Het Amerikaanse concern spreekt zelfs van een recordomzet en recordwinst.

In totaal werd er voor 1,4 biljoen dollar aan aankopen gedaan met creditcards van Mastercard. Dat is 10 procent meer dan in 2016.

Omzet

De netto-omzet van Mastercard stijgt in het derde kwartaal van 2,9 naar 3,4 miljard dollar (een toename van 18 procent). De groei is te danken aan een stijging in het aantal transacties, namelijk met 17 procent naar een totaal van 16,9 miljard handelingen.

Winst

Na aftrek van kosten houdt Mastercard nog 1,4 miljard dollar aan winst over. Een jaar geleden werd nog een nettowinst van 1,2 miljard dollar gemeld.

Door het goede nieuws steeg het aandeel Mastercard op dinsdag 31 oktober met 1,5 procent. Sinds het begin van dit jaar zijn de aandelen van Mastercard al met 44 procent toegenomen.

Gepubliceerd op: