Waar ben je naar op zoek?

ING-klanten krijgen Visa betaalkaart

Klanten die bij ING een nieuwe betaalkaart aanvragen, krijgen in de helft van de gevallen een pasje dat is uitgerust met het V-Pay betaalsysteem van Visa. De huidige betaalpasjes worden niet vervangen en blijven gebruik maken van Maestro (onderdeel van Mastercard) als betaalsysteem. Dit maakte de bedrijven op dinsdagmorgen 11 april bekend.

ING is daarmee de eerste grote bank die gebruik maakt van V-Pay. Uiteraard is dit voor Visa een mijlpijl in Nederland, omdat hiermee een flinke inhaalslag wordt gemaakt ten opzichte van Mastercard. Ook andere Nederlandse banken brengen inmiddels V-Pay pasjes uit, zoals SNS, ASN Bank en Regiobank.

Minder afhankelijk

ING kwam tot deze keuze omdat het minder afhankelijk wil zijn van één payment service provider. Verder kan ING op deze manier beter profiteren van technologische ontwikkelingen in het betalingsverkeer door zowel Visa als Mastercard te gebruiken als betaalsysteem.

Klanten die perse Maestro willen blijven gebruiken, wordt die mogelijkheid geboden.

Recentelijk werd bekend dat de creditcards van ING een nieuw jasje krijgen. Deze kaarten maken overigens gebruik van Mastercard.

Gepubliceerd op: