Waar ben je naar op zoek?

Handtekening niet meer verplicht bij creditcardbetaling VS

Handtekening creditcardHet is binnenkort niet meer verplicht om in de Verenigde Staten een handtekening te gebruiken bij een creditcardbetaling. Het gaat in dit geval om pinloze betalingen die worden verricht met de magneetstrip in plaats van de chip, waarbij een pincode wel is vereist. In de VS wordt nog veelvuldig gebruik gemaakt van de magneetstrip.

Creditcardmaatschappijen Visa, American Express, Mastercard en Discover laten de verplichting deze maand nog vallen. Visa en Mastercard voeren de maatregel echter alleen door in Canada en de Verenigde Staten. American Express voert de maatregel wereldwijd door.

Verificatie

De handtekening wordt momenteel nog gebruikt om de identiteit van de creditcardgebruiker te verifiëren. Daarmee kan fraude voorkomen worden. Inmiddels zijn er echter nieuwe beveiligingsmaatregelen die veel effectiever zijn waardoor er eigenlijk geen noodzaak meer is voor de handtekening.

Gemakkelijker

Het afschaffen van de handtekening moet het gebruik van de creditcard tevens versimpelen, omdat er nu minder handelingen nodig zijn om de betaling te verrichten.

In Nederland is het vrijwel nooit nodig een handtekening te gebruiken bij een creditcardbetaling, omdat er eigenlijk altijd gebruik wordt gemaakt van de chip plus pincode.

Gepubliceerd op: