Waar ben je naar op zoek?

Gebruik creditcard stijgt, vooral bij streamingdiensten

Het aantal betalingen met de creditcard neemt flink toe in Nederland. In 2017 werd er 160 miljoen keer met een creditcard betaald. Dat is een stijging van 10 procent ten opzichte van 2016. Volgens Betaalvereniging Nederland ligt het totaal aan jaarlijkse creditcardtransacties voor spullen en diensten op 12 miljard euro.

De creditcard is met name populair om online diensten maandelijks te betalen, zoals de streamingdiensten Spotify en Netflix. Ook voor hotelboekingen wordt de creditcard steeds vaker gebruikt.

Pinpas

Desalniettemin blijft de bekende pinpas het meest populair onder Nederlanders. Met dit pasje werd er afgelopen jaar voor maar liefst 100 miljard euro aan goederen en diensten betaald.

Het aantal pintransacties steeg met zo’n 8 procent. De helft van alle betalingen is inmiddels draadloos. Voor bedragen onder de 25 euro kan dat zonder het gebruik van de pincode.

Voordelen

Het voordeel van een creditcard ten opzichte van een reguliere bankpas wordt steeds groter. Zo heeft de Europese Unie onlangs besloten dat winkeliers geen extra kosten in rekening mogen brengen voor een betaling met een creditcard. In Nederland gaat deze nieuwe richtlijn in juni van kracht.

Lees hier meer over de verschillen tussen een pinpas en een creditcard.

Gepubliceerd op: