Waar ben je naar op zoek?

Gebruik creditcard goedkoper na nieuwe EU-regels

Het is voor consumenten goedkoper geworden om gebruik te maken van een creditcard. De toeslagen die creditcardgebruikers moeten betalen zijn sinds een paar jaar aan banden gelegd. De effecten daarvan zijn merkbaar, meldt de Europese Commissie. Internationale betalingstransacties van creditcards nemen toe binnen de EU.

Voorheen gold dat er bij veel winkels een toeslag werd geheven op betalingen die werden verricht met een creditcard. Die moest dan door de klant worden betaald. Vaak ging het om een 50 eurocent tot enkele euro’s per transactie. Soms was er sprake van een procentuele toeslag.

Klachten

Inmiddels zijn de toeslagen bij creditcardbetalingen al even geschiedenis. Dit gaat soms echter onder protest van veel onlineverkopers, zoals IKEA, Tesco en Amazon, die steen en been klagen over de verhoogde prijzen van creditcardbedrijven.

Mastercard kreeg hiervoor onlangs nog een boete van 570 miljoen euro opgelegd. De Europese Commissie stelde namelijk vast dat het de kosten voor winkeliers bewust kunstmatig verhoogde.

Gepubliceerd op: