Waar ben je naar op zoek?

Creditcardskimmer slaat toe op grote websites

Anti-virusbedrijf Symantec heeft op tientallen websites een creditcardskimmer gevonden die creditcardgegevens van klanten steelt en misbruikt. De skimmer wist onder meer toe te slaan bij British Airways, Ticketmaster, Feedify and Newegg. Dat meldt security.nl.

De skimmers wisten een code op de betaalpagina van winkels te plaatsen, die vervolgens de ingevulde creditcardgegevens steelt en terugstuurt naar de aanvaller. Volgens bronnen hebben de skimmers directe toegang tot de webwinkels of maken ze gebruik van scripts om de betaalpagina’s te saboteren.

Symantec heeft de afgelopen maand maar liefst 248.000 pogingen van creditcardskimmers geblokkeerd bij 56 unieke webwinkels. Volgens de producent van virussoftware kan iedere onderneming of organisatie slachtoffer worden van skimming.

Fraude

Bij creditcardfraude wordt geadviseerd om zo snel mogelijk contact op te nemen met de creditcardaanbieder en de kaart te blokkeren.

In sommige situaties wordt een creditcard automatisch geblokkeerd, bijvoorbeeld als de pincode meerdere malen foutief is ingevoerd of als er verdachte transacties plaatsvinden.

Gepubliceerd op: