Waar ben je naar op zoek?

Creditcardmaatschappij Visa gaat banken helpen met handel in bitcoins

Visa, de grootste creditcardmaatschappij ter wereld, heeft aangekondigd dat het banken wil gaan helpen bij het mogelijk maken van diensten waarmee bitcoins en andere cryptomunten kunnen worden aangekocht.

Visa geeft aan een brug te willen vormen tussen de traditionele banken en relatief nieuwe financiële instellingen en fintechbedrijven. Bitcoin bestaat pas 12 jaar.

Visa heeft al langere tijd ervaring in de crypto-industrie. Het heef inmiddels een samenwerking met zo’n 35 cryptocurreny- en bitcoinplatformen.

70 miljoen beleggers

De eerste bank waarmee de samenwerking begint is de First Boulevard bank in de VS, waar zo’n 70 miljoen beleggers zijn aangesloten. Zij krijgen toegang tot een portefeuille van 35 verschillende cryptoplatforms waarin aan- en verkopen gedaan kunnen worden.

Ook opslag van digitale munten wordt mogelijk gemaakt. Dit wordt gedaan bij Anchorage, een federaal gereguleerde digitale bank.

Om dit alles mogelijk te maken wordt er gewerkt aan een speciaal softwareprogramma dat waarschijnlijk eind 2021 wordt geïntroduceerd.

Speciale bitcoin creditcard

Via het platform coinbase kunnen gebruikers sinds kort zelfs een speciale Coinbase Visacard aanvragen. De kaart wordt dan gekoppeld aan de app van coinbase.

Met de coinbase creditcard kun je als consument in bitcoins afrekenen, bijvoorbeeld in hotels en restaurants. Betalen kan principe op alle plekken waar men met een normale visacard ook zou kunnen betalen.

Geen betaalmiddel

Hoewel bitcoin als betaalmiddel kan worden gebruikt, beschreef de directeur van Visa, Al Kelly, de bitcoin als ‘digitaal goud’ en niet als significante vorm van betaling. In ieder geval niet op dit moment.

Gepubliceerd op: