Waar ben je naar op zoek?

Creditcard voor kinderen gelanceerd in de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten heeft het bedrijf Greenlight in samenwerking met Mastercard een speciale creditcard ontwikkeld voor kinderen. Met de kaart kunnen kinderen op een veilige en verantwoorde wijze betalingen doen. De ouder blijft in controle over het saldo middels een speciale app.

Hoe werkt het?

Met de Greenlight creditcard heeft u als ouder controle over de uitgaven van uw kind. Dit gaat door middel van een handige app op de smartphone. Daarin kunt u het beschikbare saldo op de kaart onderverdelen in twee categorieën: geld dat overal gebruikt voor mag worden en geld dat alleen in bepaalde (soort) winkels mag worden uitgegeven. Deze winkels en bedrijven zijn vooraf goedgekeurd door de ouder.

De hoeveelheid geld die is gekoppeld per categorie kan door de ouder worden aangepast. Als het kind een aankoop wilt doen in een winkel die niet is goedgekeurd of als er te weinig saldo is, wordt de betaling geweigerd. Gelukkig hebben de kinderen zelf ook een app op hun telefoon waarin ze kunnen zien hoeveel geld ze per categorie hebben en in welke winkels ze aankopen kunnen doen.

Uiteraard kunnen de ouders via de app eenvoudig zien waar hun kind het geld aan uitgeeft en hoeveel. Ten slotte is de creditcard op ieder gewenst moment door de ouder (tijdelijk) te blokkeren, zodat er bij verlies of diefstal snel kan worden ingegrepen.

Wat kost het?

The Greenlight card kost in de Verenigde Staten 5 dollar per familie zonder extra toeslagen. Geld opnemen met de Greenlight card is niet mogelijk, aangezien dit zou resulteren in transactiekosten. Dat wil de ontwikkelaar voorkomen.

De creditcard is verder uniek in zijn soort, maar wordt op dit moment alleen nog maar in de VS aangeboden.

Gepubliceerd op: