Waar ben je naar op zoek?

Creditcard met vingerafdrukscanner in de maak

Elektronicagigant Samsung en creditcardmaatschappij Mastercard werken samen aan een vingerafdruksensor voor een creditcard. De creditcard is bedoeld voor de Zuid-Koreaanse markt. Er is nog geen nieuws over een mogelijke lancering in Europa.

Samsung introduceerde een jaar geleden al een eigen fysieke creditcard via de financiële dienstverlener SoFi. Er is nu dus een nieuwe versie in de maak waarmee gebruikers in fysieke winkels hun betalingen kunnen verifiëren met hun vinger. De scanner zit rechts bovenin op de kaart geplaatst.

Meer veiligheid

Uiteraard biedt de biometrische creditcard ook ondersteuning voor contactloos betalen zonder pincode. De vingerafdrukscanner is vooral bedoeld om de veiligheid te verhogen, omdat de kaart zo goed als onbruikbaar is zonder vingerafdruk van de eigenaar. Dieven krijgen zo bijna geen kans meer.

Met de samenwerking tussen Mastercard en Samsung willen de bedrijven naast de verhoogde veiligheid ook een snellere ervaring bieden bij het betalen. Het invoeren van een pincode op een apparaatje kost namelijk meer tijd dan de interactie met de top van de vinger.

Gepubliceerd op: