Waar ben je naar op zoek?

Consumenten hopen op 14 miljard schadevergoeding Mastercard

46 miljoen consumenten hopen dat ze binnenkort een schadevergoeding ontvangen van 14 miljard euro. De groep spande gezamenlijk een rechtszaak aan tegen creditcardmaatschappij Mastercard.

Op dinsdag 16 april 2019 oordeelde het Britse gerechtshof dat de zaak gehoord mag worden. Dat betekent dat er een kans bestaat dat Mastercard moet betalen.

De uitspraak van het Britse gerechtshof is opvallend, aangezien het Competition Appeals Tribunal twee jaar gelden nog in het voordeel van Mastercard oordeelde.

Claim

De leider van de groep consumenten, ombudsman Walter Merricks, zegt dat hij erg content is met de beslissing.

De claim is dat Mastercard zestien jaar lang regels van de Europese Unie negeerde door te hoge transactiekosten te vragen aan winkeliers en andere retailers. Het gaat hier om zogenaamde vergoedingen die de bank van de winkelier moet betalen aan de bank van de koper. Volgens Merricks zijn deze extra kosten doorberekend aan de consument in de vorm van hogere prijzen voor diensten en producten.

Reactie Mastercard

Uit bronnen blijkt dat Mastercard bepaald niet onder de indruk is van de rechterlijke beslissing. De creditcardmaatschappij laat weten het volledig oneens te zijn met de claim van de consumenten. Daarom tekenen ze beroep aan bij het Supreme Court. Volgens Mastercard kan die een definitieve uitspraak doen.

Bron: FD

Gepubliceerd op: