Waar ben je naar op zoek?

Bunq en Mastercard gaan samenwerking uitbreiden

Het Nederlandse fintechbedrijf Bunq en creditcardmaatschappij Mastercard gaan hun samenwerking uitbreiden. Het doel hiervan is om het kaartgebruik van Bunq binnen Europa te vergroten en te versnellen. Dat meldt Emerce.

Op dit moment biedt Bunq twee soorten creditcards aan, namelijk de gratis Bunq Travel Card en Bunq Green Card. Beide kaarten kunnen worden gekoppeld aan een zakelijk, premium of joint account.

Geen echte creditcard

In feite zijn de creditcards van bunq geen echte creditcards, maar eerder een type debit cards. Zo is er geen inkomenseis en ook een BKR-toetsing is niet nodig. Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld een auto te huren waarbij borg staan noodzakelijk is. Iets wat met andere debit cards weer niet kan.

Een overzicht van Debit cards vind je hier.

30 landen

Bunq gaat de Green Card Mastercard aanbieden in 30 Europese landen, waaronder:

  • Duitsland
  • Italie
  • Spanje
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk

Bij deze kaart plant Bunq voor iedere 100 euro die wordt uitgegeven een boom. Sinds de introductie van de kaart vier maanden geleden, zijn er al 100.000 bomen geplant.

Het is nog niet duidelijk of ook de Travelcard straks in het buitenland wordt aangeboden.

Reactie CEO

“We zijn enorm blij om onze samenwerking met Mastercard naar het volgende niveau te tillen. Samen met onze gebruikers hebben we een eenvoudige manier ontwikkeld om bij te dragen aan een groenere wereld. Samen met Mastercard breiden we bunq Green Card verder uit binnen heel Europa”, aldus Ali Niknam, oprichter en CEO van Bunq.

Gepubliceerd op: