Waar ben je naar op zoek?

Betalen treinkaartje met creditcard populair

Creditcard onlineHet afrekenen van een online treinkaartje met behulp van een creditcard is enorm populair. Dat blijkt uit berichtgeving van de Nederlandse Spoorwegen. Ruim 7 procent van alle transacties wordt met een creditcard gedaan. Betalen is mogelijk via één van de drie grote creditcardmaatschappijen: Visa, Mastercard of American Express.

Pas sinds half april biedt de NS de mogelijkheid om treinkaartjes online met een creditcard af te rekenen. De optie werd toegevoegd, omdat de spoorwegenmaatschappij merkte dat veel reizigers het vreemd vonden dat het op een grote website (zoals ns.nl) niet mogelijk is om een internationale betaalmethode te gebruiken.

Inmiddels zijn er al duizenden betalingen met de creditcard gedaan.

Buitenlandse reizigers

De nieuwe manier van betalen bij de NS is vooral populair bij toeristen en expats. Zij beschikken namelijk niet over een Nederlandse bankrekening. Betalen met iDeal is voor hen geen optie, terwijl betalen met een creditcard de normaalste zaak van de wereld is.

Ook bewoners in onze buurlanden profiteren van de nieuwe betaalmethode. Het is voor hen nu veel gemakkelijker om een treinkaartje te halen voor een reis binnen Nederland.

De komende weken wordt het betalen met de creditcard via ns.nl nog verder versimpeld. Klanten hoeven dan niet meer hun creditcardmaatschappij te kiezen, maar enkel hun creditcardnummer in te voeren.

Gepubliceerd op: