Waar ben je naar op zoek?

Betalen met creditcard tijdens WK 2018: dit moet u weten

Het Wereldkampioenschap voetbal start op donderdag 14 juni 2018 in Moskou, Rusland. Misschien gaat u tijdens het WK-voetbal naar het gastland om een wedstrijd bij te wonen? Dan is het goed om te weten dat u bijna overal met uw creditcard kunt betalen. Zeker in en rondom de Russische voetbalstadions.

Met name de creditcards van Mastercard en Visa – die hoofdsponsor is van het toernooi – worden vrijwel overal geaccepteerd in de grote Russische steden, waar de wedstrijden plaatsvinden. Ook met American Express kunt u op de meeste locaties betalen. Zeker in en rondom het stadion en in de meeste hotels.

Cash-vrij

Visa gaat fans die afkomen op het toernooi zelfs voorzien van cashvrije betaalmethoden die zij met behulp van een creditcard kunnen activeren en opladen:

  • Betaalringen
  • Betaalbandjes
  • Draadloze pasjes

Hiermee kan nog sneller worden betaald in en rondom het voetbalstadion.

Bankpasjes

Bankpassen worden alleen geaccepteerd bij een geld- of betaalautomaat die is voorzien van een Maestro logo. In Rusland zijn deze relatief schaars. Het meenemen van een creditcard wordt dan ook sterk aangeraden. U betaalt in de meeste gevallen gewoon door middel van uw pincode. Als u een draadloze creditcard heeft, worden dergelijke betalingen ook ondersteund in de meeste stadions.

Probeer bij een geldautomaat eerst geld op te nemen met uw bankpas. De transactiekosten voor het geld opnemen liggen namelijk een stuk lager dan bij een creditcard.

Transactiekosten

In Rusland wordt betaald met de Roebel. Het is raadzaam om altijd in de lokale munteenheid te betalen, zelf al krijgt u de mogelijkheid om te betalen in euro’s of dollars, wat ogenschijnlijk aantrekkelijker lijkt. Doe dit nooit, want de transactiekosten zullen altijd hoger uitvallen.

Tips

Voordat u naar het WK in Rusland gaat, staan hier nog wat nuttige tips:

  • Controleer voor vertrek of uw creditcard nog geldig is en of het ingestelde limiet toereikend is.
  • Controleer hoeveel geld u per dag kunt opnemen met de creditcard. Vraag dit na bij de creditcardaanbieder
  • Ga veilig om met uw creditcard: scherm het invoeren van uw pincode af en berg de creditcard na gebruik veilig op.
  • Fraude moet u zo snel mogelijk melden.

Gepubliceerd op: