Waar ben je naar op zoek?

Betalen met creditcard in Albert Heijn niet mogelijk

Update 25 maart 2024: het is vanaf nu wel mogelijk om met creditcards van Visa en Mastercard te betalen in de Albert Heijn.

Originele artikel:

In supermarkten van Albert Heijn is het nog steeds niet mogelijk om te betalen met een creditcard van VISA, Mastercard of American Express. Klanten zijn aangewezen op betalingen met cash of middels een bankpas met het Maestro logo. Vooral bij toeristen en het personeel van Albert Heijn begint dit steeds meer irritatie op te wekken.

Ergernis

Albert Heijn heeft een monopolypositie in de randstad en dat zorgt voor een grote inkoopmacht en lagere prijzen voor de consument. Om de winst te maximaliseren wordt er echter wel beknibbeld op allerlei kosten. Denk aan 15-jarige kassameisjes, slechtwerkende scanautomaten en het niet accepteren van de creditcard.

Neem Amsterdam bijvoorbeeld, een stad met veel buitenlandse toeristen. Veel van deze toeristen hebben geen Maestro betaalpas met als gevolg: lange wachtrijen bij de kassa en onbegrip bij klanten. Ook voor de omzet van het bedrijf is het niet goed: veel toeristen worden gedwongen geld op te nemen bij een betaalautomaat in de buurt en komen daarna niet meer terug voor hun boodschappen.

Veel andere supermarktketens, zoals Jumbo en Dirk accepteren wel betalingen met creditcards. Echter zitten deze ketens niet op plekken waar veel toeristen komen.

Toeslagen

De reden dat Albert Heijn geen creditcards accepteert, zijn de transactiekosten die de supermarktketen aan de bank of creditcarduitgever moet betalen voor iedere transactie. Deze toeslag ligt op 0,3 procent van de kassabon voor creditcards van VISA of Mastercard. Bij American Express liggen de transactiekosten nog wat hoger.

Gepubliceerd op: