Waar ben je naar op zoek?

Apple wil eigen creditcard aanbieden

Elektronicabedrijf Apple heeft plannen om een eigen creditcard aan te bieden. De creditcard wordt uitgebracht in samenwerking met Goldman Sachs, een internationaal opererende investeringsbank. Naar verluid is de creditcard in 2019 aan te vragen, maar waarschijnlijk alleen in de Verenigde Staten. Klanten kunnen kiezen voor Visa, Mastercard of Discover voor het verwerken van de betalingen.

Op dit moment worden de voorwaarden van de creditcard in kaart gebracht, evenals het bepalen van de kortingen en voordelen voor de gebruiker.

De huidige ‘Apple creditcard’, die bij Barclays-bank is aan te vragen, gaat waarschijnlijk verdwijnen. Met die creditcard kan men punten verdienen om Apple producten aan te schaffen. Een feature die bij de nieuwe creditcard ongetwijfeld weer mogelijk is.

Apple Pay

Apple wil de creditcard koppelen aan de nieuwe betaaldienst ‘Apple Pay’ waarmee gebruikers via hun telefoon aankopen kunnen doen bij contactloze betaalpunten, in de app-store en via websites. Apple Pay maakt op dit moment gebruik van een virtuele creditcard.

Met een fysieke creditcard hoopt Apple meer klanten te bereiken en meer transacties te bewerkstelligen. De omzet uit diensten gaat daardoor vanzelfsprekend verder omhoog. Apple Pay zorgde afgelopen tijd al voor de grootste relatieve groei van alle productgroepen waarin Apple actief is.

Gepubliceerd op: