Waar ben je naar op zoek?

Apple pay werkt straks ook met Nederlandse creditcards

Binnenkort is het ook met een Nederlandse creditcard mogelijk om met Apple Pay te betalen. Op dit moment werkt Apple Pay alleen nog bij pinpasjes. 85 procent van de betaalpasjes is al gereed voor Apple Pay.  

Meerdere Nederlandse banken, waaronder ING en Rabobank, zullen in de lente of zomer wijzigingen doorvoeren, waardoor het mogelijk is een creditcard toe te voegen aan Apple Pay. Dat blijkt uit berichtgeving van Bright.nl.

Sommige prepaid creditcards zijn al een tijdje geschikt voor Apple Pay en Google Pay, zoals de gratis N26 Mastercard.

95 procent winkels

Volgens Apple kan de Apple Pay betaaldienst op dit moment al in ruim 95 procent van alle Nederlandse winkels worden gebruikt. Dit zijn locaties waar het ook mogelijk is om contactloos te betalen.

Betalen met een iPhone of Apple Watch gaat op vergelijkbare wijze: door het toestel bij het pinapparaat te houden. Betalen met een extra pincode is niet nodig, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Openbaar vervoer

In sommige landen is het zelfs al mogelijk om met Apple Pay te betalen voor de bus of trein. “Dit zijn functies die in Nederland voorlopig nog niet beschikbaar zijn. Maar dit is wel waar het in de toekomst naartoe gaat”, verwacht Thomas van Campenhout van Creditcard.nl.  

Gepubliceerd op: