Waar ben je naar op zoek?

American Express schrapt leeftijdsplafond bij verzekering creditcard

Creditcardmaatschappij American Express (AMEX) schrapt het leeftijdsplafond voor de dekking van haar reisverzekering, annuleringsverzekering en autohuurverzekering. Deze dekkingen zijn inbegrepen bij de meeste creditcards van de creditcardmaatschappij.

De maatregel werd genomen naar aanleiding van een uitzending van Radar en vragen in de Tweede Kamer.

‘Leeftijdsdiscriminatie’

In de uitzending van Radar kwam aan het licht dat American Express geen dekking bood aan klanten die ouder waren dan 75 jaar.

Zo ook, Lennard Gerla (77) die schade van zijn telefoon wilde claimen op zijn uitgebreide reisverzekering. Hij dacht in Amerika goed te zijn verzekerd via zijn Platinum card, maar niets bleek minder waar. Voor kaarthouders boven 75 jaar bestond namelijk geen dekking. Daarnaast werd Lennard niet op de hoogte gesteld van het feit dat hij vanaf zijn 75e verjaardag niet langer was verzekerd via de reisverzekering.

‘Leeftijdsdiscriminatie’ volgens sommigen. In de Tweede Kamer werden zelfs vragen gesteld over de kwestie.  

Geschrapt

Inmiddels heeft American Express laten weten dat de leeftijdsgrens volledig is geschrapt uit de polisvoorwaarden. In eerste instantie zou AMEX klanten alleen gaan informeren als zij de leeftijd van 75 jaar zouden bereiken. Daar ziet het nu vanaf.

Reisverzekering

Veel (duurdere) creditcards zijn standaard voorzien van een reisverzekering met tal van dekkingen, bijvoorbeeld een reisongevallenvergoeding, hulpverleningsverzekering en vluchtvertragingsverzekering.

Gepubliceerd op: