Waar ben je naar op zoek?

5 tips bij het kiezen van een creditcard

Het kiezen van een creditcard kan een lastig klusje zijn. Er zijn verschillende aanbieders, kaarten en voorwaarden.

Hier helpen we u graag mee.

Heeft u binnenkort een nieuwe creditcard nodig? Dan komen de onderstaande tips goed van pas bij het uitkiezen van een geschikte kaart.

1. Let op de kosten

Als u een creditcard heeft aangevraagd, betaalt u ieder jaar een jaarlijkse bijdrage als vergoeding voor het gebruik van de kaart. Naast deze ‘vaste’ kosten zijn er ook nog variabele kosten waar u rekening mee dient te houden, namelijk:

Deze kosten kunnen per creditcard verschillen. Daarom is het handig om hier bij het kiezen van een creditcard naar te kijken.

2. Maak gebruik van tijdelijke acties

Creditcardaanbieders hebben regelmatig acties, bijvoorbeeld:

  • U betaalt het eerste jaar geen jaarlijkse bijdrage
  • U ontvangt een welkomstcadeau
  • U kunt extra punten sparen bij iedere uitgave

Op Creditcard.nl vindt u een overzicht van deze acties.

3. Ga na waarvoor u bent verzekerd

De meeste creditcards zijn uitgerust met één of meer verzekeringen, zoals:

Bij het kiezen van een creditcard is het handig deze extra’s mee te nemen. Sommige verzekeraars bieden bijvoorbeeld een aankoopverzekering van 365 dagen, maar bij anderen is dit slechts 90 dagen.

4. Let op de inkomenseisen

Voor het aanvragen van een creditcard moet u vaak een bepaald netto inkomen hebben, anders komt u niet door de aanvraag. Kies daarom voor een creditcard met een bestedingslimiet dat past bij uw inkomen.

Houdt ook rekening met de BKR-toetsing. Heeft u schulden? Dan heeft u mogelijk een negatieve BKR-notering. Daardoor komt u waarschijnlijk niet in aanmerking voor een reguliere creditcard. U kunt dan vaak wel een prepaid creditcard aanvragen.

5. Kijk naar de reviews

Op Creditcard.nl vindt u honderden reviews van creditcards. Die geven u een goed beeld van de gebruikerservaring en klanttevredenheid. Dat kan net de doorslag geven bij het maken van uw keuze.

Gepubliceerd op: