Waar ben je naar op zoek?

3x waarom u een creditcard meeneemt op vakantie

Veel Nederlanders nemen geen creditcard mee tijdens hun vakantie. En dat is jammer, want een creditcard kan soms goed van pas komen. Sterker nog, soms is een creditcard zelfs noodzakelijk.

We geven u drie redenen waarom een creditcard een must-have is tijdens uw vakantie.

1. Noodsituaties

Tijdens uw reis krijgt u hopelijk niet te maken met een noodsituatie. Maar als dat wel gebeurt, is het fijn om een creditcard op zak te hebben.

Waarom?

Omdat u er altijd en bijna overal mee kunt betalen. Ook als u bijvoorbeeld even geen cash op zak heeft.

Een voorbeeld is als u met spoed naar een arts of ziekenhuis moet. Met een creditcard kunt u de medische kosten voorschieten, zelfs als u even geen voldoende saldo heeft op uw rekening.

2. Aflevergarantie

Hotelkamers en vliegtickets die u boekt met uw creditcard zijn gedekt in het geval dat het hotel of de vliegtuigmaatschappij niet levert, bijvoorbeeld vanwege faillissement. Via uw creditcardaanbieder kunt u dan uw geld terug claimen.

Als u betaalt via iDeal of met uw pinpas kunt u in dit soort situaties vaak fluiten naar uw geld.

3. Aankoopverzekering

De meeste creditcards zijn voorzien van een aankoopverzekering. Daarmee zijn alle aangekochte producten 180 dagen of langer verzekerd tegen diefstal, schade of verlies. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe zonnebril, camera, telefoon of tablet.

Aarzel dus niet, en neem een creditcard mee tijdens uw volgende reis.

Op zoek naar een goedkope creditcard?

Overweeg dan een prepaid card. Sommige van deze kaarten kunt u zelfs gratis aanvragen en bieden dezelfde voordelen als een normale creditcard.

Het nadeel van de prepaid card is dat u deze niet kunt gebruiken om borg te staan, bijvoorbeeld bij het huren van een auto in het buitenland.

Gepubliceerd op: