Waar ben je naar op zoek?

1 op de 5 weet pincode creditcard niet

20 procent van de Nederlanders met een creditcard kent de pincode niet uit het hoofd. Dat blijkt uit onderzoek van creditcardaanbieder ICS. ICS is een dochter van ABN Amro en heeft zo’n 3 miljoen creditcardhouders. Bekende creditcards zijn de Mastercard Classic en Visa World card.

Hoewel ouderen beter zijn in het onthouden van hun pincode, speelt bij hen een ander probleem. 25 procent bewaart de pincode namelijk in de portemonnee, en dat heeft vaak behoorlijke gevolgen.

Schadegevallen

2,5 procent van de schadegevallen is zelfs het gevolg van een gestolen pincode die bij de kaart werd bewaard. Schade wordt in dat geval niet vergoed volgens fraude-experts.

“We kunnen daarom ook niet genoeg benadrukken dat men zorgvuldig met de creditcard om moet gaan. Bewaar de pincode nooit bij de creditcard. Niet op een papiertje en niet opgeschreven als telefoonnummer. Want dat weten criminelen ook”.

Gebruik

Een derde van de Nederlanders gebruikt zijn/haar creditcard minimaal één keer per maand, bijvoorbeeld voor de dagelijkse uitgaven of met het tanken. 23 procent van de Nederlanders betaalt een online dienst met de creditcard, zoals Spotify of Netflix.

De belangrijkste reden voor het aanschaffen van een creditcard is voor betalingen tijdens een reis of vakantie. Dit geldt voor 60 procent van de Nederlanders.

Gepubliceerd op: