Waar ben je naar op zoek?

Buitenland

Creditcard voor de wintersport

Ook voor en tijdens de wintersport is de creditcard een handig betaalmiddel. Je kunt er overal mee betalen, bijvoorbeeld op de piste of in het hotel. Bovendien heeft een creditcard nog een aantal handige voordelen tijdens je wintersportvakantie.

Dit zijn de zes belangrijkste redenen waarom een creditcard (HIER aan te vragen) handig kan zijn, zowel voor als tijdens je wintersportvakantie:

1. Tol betalen

Als je op wintersport gaat naar Frankrijk betaal je tol op de meeste Franse snelwegen. Met een creditcard ben je sneller langs de tolpoortjes van de welbekende Péage. Betalingen bij tolpoortjes zijn snel en eenvoudig te verrichten met jouw card, zonder het gebruik van een pincode.

2. Restaurants en hotels

Ook in veel Franse, Italiaanse en Oostenrijkse restaurants en hotels kun je de rekening eenvoudig met je creditcard voldoen. Je hoeft dan niet apart geld op te nemen of te zorgen dat er voldoende saldo op je rekening staat. Bovendien zijn er creditcards waarmee je met iedere uitgave punten spaart voor tal van handige extra’s.

3. Bagageverzekering (bij vliegen)

Sommige creditcards zijn uitgerust met een bagageverzekering. Deze verzekering dekt bepaalde kosten die je moet maken als je bagage niet of niet op tijd aankomt op de plaats van bestemming, zoals:

  • Kleding
  • Verzorgingsproducten
  • Andere noodzakelijke spullen

Belangrijk is dat je het vliegticket hebt geboekt met je eigen creditcard anders heb je geen recht op de dekking uit de verzekering.

4. Dekking bij ongevallen (reisverzekering)

Duurdere creditcards zijn uitgerust met een reisverzekering of hulpverleningsverzekering waarbij de kosten van vervoer en repatriëring bij een ziekte of ongeval worden gedekt. Bij sommige verzekeringen heb je ook recht op een vergoeding van medische zorg en medicijnen in het buitenland. Andere dekkingen die middels een reisverzekering kunnen worden aangeboden zijn:

  • Uitkering bij invaliditeit of overlijden
  • Autohulp bij pech of schade
  • Juridische hulp (rechtsbijstand)
  • Annuleringsverzekering van je reis

De dekking van de reisverzekering hangt sterk af van de creditcard die je afsluit.

Belangrijk:

Het is belangrijk dat je de reis betaalt met jouw creditcard, anders heb je mogelijk geen recht op de dekkingen uit de verzekering. Controleer verder vooraf of de reisverzekering van je creditcard ook een dekking biedt voor ongevallen als gevolg van risicovolle sporten, zoals skiën of snowboarden. Hiervoor kun je contact opnemen met de creditcardaanbieder.

Zowel MasterCards als Visa cards (Gold-, Platinum- en Blackvarianten) zijn inbegrepen met een (doorlopende) reisverzekering. Houd er wel rekening mee dat de dekking onderling behoorlijk kan verschillen. Verdiep je hierin voordat je de kaart aanvraagt goed in de voorwaarden van de polis.

5. Aankoopverzekering

Bij vrijwel iedere creditcard zijn je aankopen verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging middels een aankoopverzekering. Dat houdt in dat als je voor of tijdens de wintersport iets koopt met je creditcard, deze aankoop is verzekerd. De dekking is meestal 180 dagen en bij duurdere creditcards zelfs 365 dagen.

Een voorbeeld: je koopt vlak voor je wintersportvakantie een nieuwe winterjas. Tijdens je vakantie in Oostenrijk wordt de jas gestolen in de après-ski bar. Op basis van je inbegrepen aankoopverzekering zal de creditcardaanbieder (een deel van) de aankoopprijs van de jas vergoeden. Als je de jas had gekocht met jouw bankpas had je geen recht gehad op vergoeding van de kosten.

6. Korting op vliegtickets

Als je graag met het vliegtuig op wintersport gaat, kan een American Express Flying Blue creditcard interessant zijn. Voor iedere euro die je met deze kaart uitgeeft, spaar je namelijk Award Miles waarmee je korting krijgt op vliegtickets van KLM en Transavia. Je kunt de Award Miles ook besteden aan upgrades, zoals extra beenruimte, meer bagage of maaltijden voor onderweg.