Creditcard voor de wintersport

Ook voor en tijdens de wintersport is de creditcard een handig betaalmiddel. U kunt er overal mee betalen, bijvoorbeeld op de piste of in het hotel. Bovendien heeft een creditcard nog een aantal handige voordelen tijdens uw wintersportvakantie.

Dit zijn de zes belangrijkste redenen waarom een creditcard (HIER aan te vragen) handig kan zijn, zowel voor als tijdens uw wintersportvakantie:

1. Tol betalen

Als u op wintersport gaat naar Frankrijk betaalt u tol op de meeste Franse snelwegen. Met een creditcard bent u sneller langs de tolpoortjes van de welbekende Péage. Betalingen bij tolpoortjes zijn snel en eenvoudig te verrichten met uw card, zonder het gebruik van een pincode.

2. Restaurants en hotels

Ook in veel Franse, Italiaanse en Oostenrijkse restaurants en hotels kunt de rekening eenvoudig met uw creditcard voldoen. U hoeft dan niet apart geld op te nemen of te zorgen dat er voldoende saldo op uw rekening staat. Bovendien zijn er creditcards waarmee u met iedere uitgave punten kunt sparen voor tal van handige extra’s.

3. Bagageverzekering (bij vliegen)

Sommige creditcards zijn uitgerust met een bagageverzekering. Deze verzekering dekt bepaalde kosten die u moet maken als uw bagage niet of niet op tijd aankomt op de plaats van bestemming, zoals:

  • Kleding
  • Verzorgingsproducten
  • Andere noodzakelijke spullen

Belangrijk is dat u het vliegticket heeft geboekt met uw creditcard anders heeft u geen recht op de dekking uit de verzekering.

4. Dekking bij ongevallen (reisverzekering)

Duurdere creditcards zijn uitgerust met een reisverzekering of hulpverleningsverzekering waarbij de kosten van vervoer en repatriëring bij een ziekte of ongeval worden gedekt. Bij sommige verzekeringen heeft u ook recht op een vergoeding van medische zorg en medicijnen in het buitenland. Andere dekkingen die middels een reisverzekering kunnen worden aangeboden zijn:

  • Uitkering bij invaliditeit of overlijden
  • Autohulp bij pech of schade
  • Juridische hulp (rechtsbijstand)
  • Annuleringsverzekering van uw reis

De dekking van de reisverzekering hangt sterk af van de creditcard die u afsluit.

Belangrijk:

Het is belangrijk dat u de reis betaald met uw creditcard, anders heeft u mogelijk geen recht op de dekkingen uit de verzekering. Controleer verder vooraf of de reisverzekering van uw creditcard ook een dekking biedt voor ongevallen als gevolg van risicovolle sporten, zoals skiën of snowboarden. Hiervoor kunt u contact opnemen met de creditcardaanbieder.

Zowel MasterCards als Visa cards (Gold-, Platinum- en Blackvarianten) zijn inbegrepen met een (doorlopende) reisverzekering. Houdt er wel rekening mee dat de dekking onderling behoorlijk kan verschillen. Verdiep u voordat u de kaart aanvraagt goed in de voorwaarden van de polis.

5. Aankoopverzekering

Bij vrijwel iedere creditcard zijn uw aankopen verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging middels een aankoopverzekering. Dat houdt in dat als u voor of tijdens de wintersport iets koopt met uw creditcard, deze aankoop is verzekerd. De dekking is meestal 180 dagen en bij duurdere creditcards zelfs 365 dagen.

Een voorbeeld: u koopt vlak voor uw wintersportvakantie een nieuwe jas. Tijdens uw vakantie in Oostenrijk wordt uw jas echter gestolen in de après-ski bar. Op basis van uw inbegrepen aankoopverzekering zal de creditcardaanbieder (een deel van) de aankoopprijs van de jas vergoeden. Als u de jas had gekocht met uw bankpas had u geen recht gehad op vergoeding van de kosten.

6. Korting op vliegtickets

Als u graag met het vliegtuig op wintersport gaat, kan een American Express Flying Blue creditcard interessant zijn. Voor iedere euro die u met deze kaart uitgeeft, spaart u namelijk Award Miles waarmee u korting krijgt op vliegtickets van KLM en Transavia. U kunt de Award Miles ook besteden aan upgrades, zoals extra beenruimte, meer bagage of maaltijden voor onderweg.

Deze pagina is geactualiseerd op: 26-02-2020