Waar ben je naar op zoek?

Creditcardmaatschappijen

V PAY van Visa

V PAY is een Europese betaalpas die uitsluitend gebruik maakt van de EMV chiptechnologie (chip en pincode) voor het voltooien van betalingen.

V PAY is een product van Visa Europe. Het zijn dan ook uitsluitend Visa cards en debit cards (bankpassen) die zijn uitgerust met het V PAY logo. Creditcards hebben een creditcardnummer, bankpasjes hebben dat niet.

V Pay in Nederland

In Nederland geeft alleen SNS Bank een betaalpas uit van V PAY. Verder zijn de Visa Wold Card Gold en Visa World Card Platinum – die worden uitgegeven door ICS – uitgerust met de service.

De meeste Nederlandse banken werken inmiddels ook met V Pay voor hun reguliere betaalkaarten, zoals:

  • ING
  • SNS Bank
  • Regiobank
  • ASN Bank

Acceptatie

V PAY is de tegenhanger van Maestro en wordt wereldwijd op een groot aantal punten wereldwijd geaccepteerd, zoals winkels, hotels, restaurants en geldautomaten. Bij alle betaallocaties die EMV chip technologie ondersteunen, is het mogelijk om met een V PAY kaart te betalen. Dit zijn dezelfde punten waar concurrent Maestro ook wordt geaccepteerd.

De betaalservice van V Pay zorgt dus voor een nog bredere acceptatie van je creditcard. Als je wereldwijd betalingen wilt verrichten is het soms wel nodig om pinnen buiten Europa aan te zetten bij je bank.

Hoe werkt V-PAY bij je creditcard?

Betalen middels V PAY met je creditcard is eenvoudig. Zodra je de kaart invoert, zal de betaalautomaat je doorgaans de keuze geven of je wilt betalen met Visa of middels V PAY.

Als je kiest voor de V PAY wordt er altijd betaald middels de chip en pincode. Betalingen worden verrekend met je maandelijkse bestedingslimiet.

Visa World Card Gold
Visa World Card Gold
  • Jaarlijkse bijdrage: 55,50 euro (eerste jaar: € 36,50)
  • Tijdelijk: 50 euro cadeau
  • Aankoopverzekering: 365 dagen
  • Uitgerust met V PAY logo

–> Meer details

Twee opties bij pinnen

Klanten met een V PAY kaart stellen dat pinautomaten soms vragen om te kiezen tussen 2 opties: ‘1. V Pay’ en ‘2. V Pay’. Dit wordt op korte termijn aangepast, zodat de pincode direct in beeld komt. Als klant kun je bij het zien van beide opties gewoon op ‘OK’ drukken tijdens het pinnen. Vervolgens wordt de pincode gevraagd.