Creditcard veilig en betrouwbaar

Tegenwoordig zijn creditcards zeer veilige en betrouwbare betaalmiddelen in binnen- en buitenland. Het is echter wel belangrijk om uw verlies, diefstal of misbruik van de creditcard zo snel mogelijk te melden bij de creditcarduitgever. Fraude en andere vormen van misbruik die tijdig zijn gemeld, zijn verzekerd door de creditcard uitgever.

Misbruik vaak vergoed

Misbruik van creditcards komt nog steeds voor. Gelukkig zijn creditcarduitgevers over het algemeen vrij schappelijk en worden onterecht afgeschreven bedragen doorgaans volledig vergoed.

Het is wel belangrijk dat u zo snel mogelijk meldt dat uw creditcard is verloren/gestolen of wanneer er onterecht iets van de kaart is afgeschreven. Zo kan de kaart snel worden geblokkeerd en wordt uw aansprakelijkheid beperkt. Het regelmatig controleren van afschrijvingen is daarom erg belangrijk.

Alle creditcarduitgevers hebben een speciaal telefoonnummer voor het melden van misbruik, fraude of diefstal. Deze nummers zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week te bereiken.

Zodra de creditcard is geblokkeerd kan er niets meer gebeuren. Bij sommige creditcards betaalt u een eigen risico als er misbruik van uw kaart wordt gemaakt.

Fraudepreventie

Creditcardmaatschappijen en uitgevers doen zelf veel aan het voorkomen en aanpakken van fraude en misbruik met creditcards. Dagelijks worden miljoen betalingen gecontroleerd met speciale software. Verdachte transacties worden ongedaan gemaakt en uw kaart wordt automatisch geblokkeerd.  Er wordt dan tevens contact met u opgenomen.

Deze pagina is geactualiseerd op: 26-02-2020