Creditcard online

Een creditcard kan uitstekend online gebruikt worden, bijvoorbeeld voor het boeken van een hotel, iets kopen via het internet of het huren van een auto.

Ook kunt u een creditcard online aanvragen. Dit neemt nog geen tien minuten in beslag. Wel kan het zo’n tien werkdagen duren voordat u de creditcard thuisgestuurd krijgt.

–> Vraag hier direct een creditcard online aan

Belangrijke zaken bij het aanvragen en gebruik van een creditcard online

Voordelen

Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom het voordeliger is om de creditcard online aan te vragen in plaats van langs te gaan bij een bank of financiële dienstverlener:

 • U heeft 14 dagen bedenktijd: als u de creditcard online aanvraagt, heeft u vervolgens 14 dagen bedenktijd om hiervan af te zien (zonder opgave van reden)
 • Extra’s: een online afgesloten creditcard kent vaak bepaalde acties waardoor hij goedkoper is dan een offline aangevraagde kaart
 • Meer keuze: als u creditcards online vergelijkt, heeft u veel meer keuze uit verschillende typen kaarten. Het is dan ook gemakkelijker om een kaart te zoeken die voldoet aan uw eisen, bijvoorbeeld wat betreft het bestedingslimiet en de inbegrepen verzekeringen. Sommige cards zijn zelfs uitsluitend via het internet aan te vragen

Veilig

Het aanvragen van een creditcard online is eenvoudig en veilig. Vergelijkingssites en creditcardaanbieders werken met een beveiligde verbinding waardoor uw persoonlijke gegevens zijn gewaarborgd.

Aanvraag afgerond?

Dan ontvangt u uw creditcard spoedig per post thuis. De pincode wordt apart naar u opgestuurd. Het is vervolgens zaak om de creditcard online te activeren, aangezien deze geblokkeerd wordt opgestuurd. Dit kunt u doen door in te loggen op de beveiligde omgeving van uw creditcarduitgever, bijvoorbeeld ICS of uw eigen bank.

Online regelen

U kunt uw creditcardzaken online regelen via de aanbieder van uw creditcard.

Denk aan

 • Activeren van de creditcard
 • Vervangen van de creditcard
 • Bestedingslimiet wijzigen
 • Opzeggen

Bovendien kunt u inloggen op de beveiligde omgeving van de creditcarduitgever waar u een maandoverzicht krijgt van uw uitgaven. Alle grote aanbieders werken met zo’n omgeving, zoals ICS, Anwb, ING en Rabobank.

Online winkelen

Met een creditcard kunt u veilig online aankopen doen in verschillende webshops. Bovendien profiteert u bij het betalen met een creditcard van een automatische aankoopverzekering en aflevergarantie.

Aankoopverzekering

De meeste creditcards zijn uitgerust met een aankoopverzekering van 180 dagen of langer. Gedurende deze periode is het product dat u heeft aangeschaft, verzekerd tegen diefstal, verlies en schade. Daarbij geldt de voorwaarde dat u het product in de winkel of online met uw creditcard heeft afgerekend.

Aflevergarantie

Ten slotte heeft u een aflevergarantie als u iets met uw creditcard online heeft besteld. Wordt het artikel niet bij u geleverd of verkeerd geleverd? Dan heeft u het recht om de betaling terug te draaien. Het is wel belangrijk dat u er eerst met de verkoper probeert uit te komen.

Hotels boeken (online)

Ook het online boeken van een hotel met uw creditcard biedt een aantal belangrijke voordelen:

 • Betalingen met uw creditcard worden 24 uur per dag gemonitord. Dat houdt in dat er bij fraude snel contact met u wordt opgenomen.
 • Hotels zullen uw creditcard altijd accepteren, in tegenstelling tot uw bankpas.

Prepaid creditcard online

Ook een prepaid creditcard kunt u eenvoudig online aanvragen. Deze zijn eveneens geschikt voor het verrichten van allerlei betalingen in binnen- en buitenland. Een prepaid card is weliswaar nog veiliger dan een reguliere credit card, omdat u niet meer kunt uitgeven dan u op de card heeft gestort. Houdt wel rekening met het volgende:

 • Bij prepaid creditcards kan het hotel of verhuurbedrijf geen borg reserveren. De kaart wordt dan soms geweigerd
 • Prepaid creditcards zijn soms niet geschikt voor tolpoortjes
Deze pagina is geactualiseerd op: 11-08-2020