Waar ben je naar op zoek?

Geldzaken

Creditcard aanvragen met borgstelling

Voor mensen met een laag of onregelmatig inkomen, zoals jongeren en studenten, kan het lastig zijn om een creditcard aan te vragen. Gelukkig zijn er meerdere opties om toch een creditcard te bemachtigen:

  • Creditcard aanvragen met iemand die borg voor je staat
  • Partner creditcard aanvragen via ouders/partner
  • Prepaid creditcard aanvragen

Borg staan

Het is vaak mogelijk om een creditcard aan te vragen waarbij één van jouw ouders (of iemand anders) borg voor je staat. Voor het aanvragen van een creditcard met borsteling dien je vaak een borgstellingsverklaring te overhandigen aan uw creditcardaanbieder. Degene die borg staat hoeft zelf geen creditcard te hebben, maar moet wel voldoen aan de acceptatiecriteria.

Het voordeel van een creditcard met borgstelling is dat je een creditcard hebt die niet is gekoppeld aan die van je ouders/partner. Met andere woorden, je hebt een persoonlijk limiet.

Creditcardsaanbieders

Informeer bij de creditcardaanbieder of het aanvragen van een creditcard mogelijk is als iemand borg voor je staat. Vraag ook wat daar precies voor nodig is. Hier een overzicht van creditcards die in aanmerking komen voor borgstelling.

Een creditcardaanbieder is een bank (bijvoorbeeld: ING Bank, ABN Amro, Rabobank).

Partnercard

Het is ook mogelijk om een partnercard aan te vragen. Dit kun je regelen door contact op te nemen met uw bestaande creditcardaanbieder.

Een partner creditcard, ook wel extra creditcard genoemd, wordt gekoppeld aan de huidige creditcard. Dat houdt tevens in dat uitgaven die gedaan worden met de extra creditcard worden gekoppeld aan het bestedingslimiet van de bestaande card. Voor het aanvragen van een partnercard geldt soms een leeftijdseis van 16 jaar en soms van 18 jaar.

Natuurlijk moet je, ondanks een borgstelling of partnercard, zelf nog wel voldoen doen aan een aantal voorwaarden voordat je in aanmerking komt voor een creditcard:

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Degene die borg staat, verdient ten minste 1.150 netto (inkomen minus woonlasten)
  • Er is geen negatieve BKR-registratie

Sommige creditcardaanbieders kunnen afwijkende of aanvullende voorwaarden hanteren, zoals een hoger inkomen.

Prepaid creditcard

Als je niet aan de criteria hierboven kunt voldoen, is het mogelijk om een prepaid creditcard aan te vragen. De enige eis die hier wordt gesteld, is dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn.