Waar ben je naar op zoek?

Algemeen

BKR toetsing

Het Bureau Krediet Registratie (BKR), gevestigd in Tiel, houdt van personen bij welke leningen en kredieten er zijn afgesloten en of er schulden zijn gemaakt. Denk hierbij aan hypotheken en andere leningen. Ook een creditcard is een krediet en wordt dus bij het BKR geregistreerd. Dit alles gebeurt in een beveiligd, elektronisch dossier.

Kredietwaardigheid toetsen

Creditcarduitgevers kunnen bij het bureau een BKR toetsing doen om een idee te krijgen over de kredietwaardigheid van een aanvrager. Op die manier kan de aanbieder van de creditcard bepalen of het financieel verantwoord is om een krediet te verstrekken. Niet alleen vanuit het oogpunt van de aanbieder, maar ook vanuit het perspectief van de consument/aanvrager.

De BKR toetsing geeft informatie over:

  • De hoogte van kredieten en leningen
  • Informatie over wanneer het krediet of de lening is afgesloten
  • Kredietsoorten
  • Betalingsachterstanden met betrekking tot een lening of krediet
  • Bijzonderheden bij het aflossen van kredieten en leningen, bijvoorbeeld over reeds terugbetaalde schulden, etc.

Negatieve uitslag

Bij een negatieve uitslag van de BKR toetsing, zal de aanbieder niet overgaan tot het verstrekken van het krediet, behorend bij de creditcard. Indien de gebruiker dan toch een creditcard nodig heeft, kan het een optie zijn om een prepaid card af te sluiten. Bij deze creditcards wordt er geen krediet verstrekt, maar moet de gebruiker zelf een positief saldo op de kaart genereren.

Interessant: bij een prepaid creditcard is een BKR-toetsing niet nodig