Activeren creditcard

Zodra u een creditcard of prepaid card heeft aangevraagd, kunt u hem nog niet direct gebruiken. U moet de kaart eerst activeren (ofwel: deblokkeren). Creditcards worden namelijk standaard, vanuit veiligheidsoverwegingen, geblokkeerd verzonden. Het activeren van de creditcard heft deze blokkade op, zodat u hem kunt gebruiken voor het doen van aankopen en het opnemen van geld.

Hoe activeren?

Hoe u de kaart kunt activeren is doorgaans zeer eenvoudig en staat beschreven in de begeleidende brief die u ontvangt bij de kaart.

In de meeste gevallen kunt u de creditcard online activeren door in te loggen op de beveiligde omgeving van uw creditcarduitgever, bijvoorbeeld bij uw bank of International Card Services (ICS). In deze online omgeving zult u enkele gegevens moeten invullen waarmee uw identiteit wordt gecontroleerd. Vaak is ook een verificatie vereist, bijvoorbeeld met uw bankpasreader of een SMS-code die u op uw telefoon ontvangt.

Hieronder vindt u een stappenplan voor activeren van een creditcard of prepaid card.

Stappenplan

Bij het activeren van uw creditcard of prepaid card dient u vaak enkele stappen te doorlopen. De exacte methode voor het activeren, kan echter per aanbieder verschillen. Doorloop in ieder geval de volgende stappen om uw prepaid card na ontvangst te activeren:

  1. Log in op beveiligde omgeving van uw creditcarduitgever of bank:
  2. In de beveiligde omgeving van de kaartuitgever kunt u kiezen voor het deblokkeren of activeren van uw creditcard.
  3. Volg de instructies op van uw creditcarduitgever. Vaak moet u uw kaartnummer en CVC-beveiligingscode opgeven en uzelf verifiëren/identificeren.

Prepaid card (debit card)

Als u een prepaid creditcard heeft, kunt u pas betalen als er voldoende saldo op de rekening staat. Dit kunt u doen door geld te storten naar de creditcardrekening. Hoe dat precies werkt, verschilt per uitgever:

ICS

Geld storten kan via internetbankieren of een overschrijvingsformulier van uw bank. Gebruik één van de onderstaande rekeningnummers om geld over te maken:

  • ABN AMRO: NL75ABNA0844997056
  • Rabobank: NL88 RABO 01874987 92
  • ING: NL43 INGB 0005 6353 34

N26

De N26-app openen inloggen en de instructies volgen.

Money2go Mastercard

  • Inloggen op de website van Money2go en de instructies volgen.

Viabuy Mastercard

  • Inloggen op de website van Viabuy en de instructies volgen.

GWK Travelex Mastercard

Bezoek één van de GWK Travelex vestigingen of login op de website van GWK Travelex.

Deze pagina is geactualiseerd op: 26-05-2020